... náš student J. Svoboda dva roky na Mezinárodní matematické olympiádě (Argentina, Kolumbie). Přivezl bronzovou medaili.

Netradiční hodina francouzštiny

Studenti 2. B probírali o hodinách francouzštiny jídlo a vaření, a aby jim šla nová látka lépe do hlavy, připravili si k tomu něco do žaludku. Pokud vás jejich výtvory zaujali, můžete si zkusit také jeden z receptů.

La mousse au chocolat- Čokoládová pěna

Ingredience

180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa)
1 lžíce másla
3 vejce, bílky a žloutky odděleně
2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu
cukr na přislazení

Příprava jídla

Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.

Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.

gymfrydl.cz 2012 | Joomla templates by a4joomla